Bekijk profielpagina

Corona steun stopt | OECD: Overheidssteun kwam vooral bij grootbedrijf en startups en niet bij micro- en kleinbedrijf | Brewdog investeerders kritisch op beleid | Miljoenen geïnvesteerd door particulieren voor duurzamere landbouw

Revue
 
 

Trends in MKB financiering

30 juni · Editie #181 · Bekijk online

Nieuwe financieringsvormen voor het MKB worden volwassen. Wat zijn de belangrijkste trends en welke impact hebben ze? Wekelijks verzamel ik de belangrijkste (internationale) artikelen die de trends duiden rond moderne financieringsvormen, zoals marketplace/P2P lending, ICOs, Crowdfunding en Community Finance.


Vorige week schreef ik nog dat de Corona garantieregelingen verlengd zijn tot het eind van het jaar. Deze week werd bekend dat de directe steunmaatregelen zoals NOW/TVL in principe per 1 oktober worden stopgezet.
Het wordt nu tijd voor ondernemers en adviseurs om vooruit te gaan kijken en in kaart te brengen hoe de liquiditeit en solvabiliteit er voor staat nu bekend is wanneer de steun afloopt. Ik verwacht dan ook na de zomer een sterk aantrekkende markt van financieringsaanvragen bij banken en non-bancaire financiers. Daarbij zie ik nog wel een belangrijke uitdaging voor het versterken van het eigen vermogen en solvabiliteit bij kleinere ondernemingen. Daar zijn nog onvoldoende financieringsproducten in de markt voor beschikbaar.
Deze week in mijn nieuwsbrief een bespreking van een aantal internationale rapporten van o.a. het OECD waaruit blijkt dat vooral het micro- en kleinbedrijf het hardst zijn geraakt gedurende Corona-crisis en niet hebben kunnen profiteren van de steunmaatregelen.
Artikelen deze week:
  • Beëindiging steunpakket door herstel economie 
  • OECD: Overheidssteun is bij grootbedrijf en startups terecht gekomen en niet bij micro- en kleinbedrijf
  • Brewdog crowdfunding investeerders kritisch op beleid
  • Aardpeer haalt 7,2 miljoen op voor natuurvriendelijker boeren
  • Rol crowdfunding in ecosysteem voor impact investment
Veel leesplezier weer deze week. Opmerkingen of aanvullingen? Stuur een reply op deze nieuwsbrief of mail me op ronald@kleverlaan.com.
Ronald
PS. Deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Aanmelden kan hier.

Beëindiging steunpakket door herstel economie
OECD: Overheidssteun is bij grootbedrijf en startups terecht gekomen en niet bij micro- en kleinbedrijf OECD: Overheidssteun is bij grootbedrijf en startups terecht gekomen en niet bij micro- en kleinbedrijf
Brewdog crowdfunding investeerders kritisch op beleid
Aardpeer haalt 7,2 miljoen op voor natuurvriendelijker boeren
Rol crowdfunding in ecosysteem voor impact investment
Contact
Meer weten over nieuwe financieringsvormen en trends in mkb financiering in binnen- en buitenland?
Neem gerust contact op via een reply op deze nieuwsbrief, via mail (ronald@kleverlaan.com) of telefoon (06-28254452).
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Ronald Kleverlaan met Revue.
Keizersgracht 264, Amsterdam