Bekijk profielpagina

Corona steun onvoldoende - Vereenvoudig regelingen en zet Fintech en non-bancaire financiers in!

Revue
 
 

Trends in MKB financiering

19 april · Editie #149 · Bekijk online

Nieuwe financieringsvormen voor het MKB worden volwassen. Wat zijn de belangrijkste trends en welke impact hebben ze? Wekelijks verzamel ik de belangrijkste (internationale) artikelen die de trends duiden rond moderne financieringsvormen, zoals marketplace/P2P lending, crypto assets, Crowdfunding en Community Business.


Dit weekend eenmalig een andere nieuwsbrief dan normaal, met een urgente oproep aan politiek, banken, ondernemersnetwerken en andere betrokkenen om vol in te zetten op gebruik van Fintech oplossingen en de kennis, technologie en capaciteit te gebruiken van non-bancaire mkb financiers en mkb adviseurs om zo snel mogelijk liquiditeit en nieuwe investeringen bij het mkb te krijgen!
Een maand nadat de BMKB-C regeling is opengesteld blijken er tot nu toe nog geen 1000 nieuwe financieringen verstrekt te zijn. Het uitstellen van aflossingen heeft ondernemers tijdelijk lucht gegeven, maar het verstrekken van nieuwe kredieten komt niet van de grond. De huidige regeling is te complex voor korte termijn overbrugging (noodkrediet) en ook niet geschikt voor structurele financiering (te korte looptijd).
Daarom is het belangrijk dat er een simpelere mogelijkheid voor noodkrediet komt waarmee het geld net zoals in Duitsland en Zwitserland binnen enkele dagen op de rekening van de ondernemers kan staan. Fintech-oplossingen en non-bancaire financiers zouden daarvoor ingezet moeten worden.
En voor structurele financiering moet ook de non-bancaire sector ondersteund worden met garanties en kapitaal om te komen tot een meer diverser financieringslandschap voor het mkb voor nu en in de toekomst.
Als de regelingen niet aangepast worden en de Fintech-oplossingen niet goed ingezet worden, dan wordt het lastig om de financieringen op tijd bij de ondernemers te krijgen en dan zullen er helaas in mei heel veel bedrijven zwaar in de problemen gaan komen.
Komende week weer een “normale” nieuwsbrief.
Ronald
PS. Deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Aanmelden kan hier.

Noodkredieten komen langzaam los - nieuwe aanpak is nodig
fd.nlDeel
Contact
Meer weten over nieuwe financieringsvormen en trends in mkb financiering in binnen- en buitenland?
Neem gerust contact op via een reply op deze nieuwsbrief, via mail (ronald@kleverlaan.com) of telefoon (06-28254452).
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Ronald Kleverlaan met Revue.
Keizersgracht 264, Amsterdam